Introduktion: Forskning om förutsättningar, processer och lärande i skilda pedagogiska praktiker - Jan Håkansson (Dalarna university, 2022)
Nummer 2, 2022 av tidskriften Utbildning & Lärande anknyter till vår strävan att vara ett forum för ett vetenskapligt samtal inom områden som berör pedagogik, pedagogiskt arbete och utbildningsvetenskap. Bidragen i detta nummer belyser, om än på lite olika sätt, såväl förutsättningar och processer som lärande genom nedslag i olika pedagogiska praktiker från förskoleklass till högre utbildning. Det innehåll som behandlas inbegriper även didaktiska grundfrågor om utbildningens mål, innehåll och metoder utifrån olika skolaktörers perspektiv - skolhuvudmän, rektorer, lärare av olika kategorier och studenter.