СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ПІДГОТОВКИ ПЕДАГОГА ДО ФОРМУВАННЯІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Tamara Marchii-Dmytrash (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті проаналізовано специфіку іншомовної комунікативної компетенції ісучасні тенденції у підготовці педагога до її формування в дітей дошкільного віку. Обґрунтовано зміст поняття "іншомовна комунікативна компетенція" та їїкомпоненти. Визначено основні проблеми у підготовці студентів до комунікативноївзаємодії з дошкільниками. Акцентовано на необхідності створення середовища у ВНЗ для розвитку творчості майбутніх педагогів. Ключові слова:компетентність, іншомовна комунікативна компетенція, дитина дошкільного віку, дошкільний навчальний заклад, педагог, підготовка, вищий навчальний заклад, середовище.