بررسی اثر تمرین تایچی بر علائم استئوآرتریت : مقاله مروری - مونا نهایت‌بین; مهری قاسمی; عباس رحیمی; صدیقه السادات نعیمی; سید مهدی طباطبایی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه در حال حاضر درمان قطعی برای استئوآرتریت زانو وجود ندارد، درمان های موجود شامل درمان های کانسرواتیو مثل درمان‌های دارویی ، اشکال مختلف فیزیوتراپی مثل گرما ، ماساژ ، الکتروتراپی و تمرین درمانی و درمان های جراحی است.هدف از مطالعه حاضر بررسی اطلاعات بدست آمده از مطالعات پیشین راجع به تمرین تایچی به عنوان یک روش درمانی سودمند برای بیماران مبتلا به استئوآرتریت با نگاهی جامع، به روز و نقادانه می‌باشد. مواد و روش‌ها طی جستجوی مقالات چاپ شده از سال2003 لغایت 2013در زمینه استئوآرتریت و تمرین تایچی،83 مقاله مرتبط با این موضوع از بانک‌های اطلاعاتی pubmed  و سایت scopus و scienceDirect  مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 3 مقاله مروری و تعداد 10 مقالۀ تجربی راجع به تاثیرات تایچی در درمان استئوآرتریت ، مقایسه تاثیر تمرینات تایچی با گروه‌های کنترل و مقایسه تاثیر تمرینات تایچی با درمان‌های روتین یا سایر درمان‌ها بررسی شد. یافته‌ها از میان 83 مطالعه مرتبط با موضوع 10 مطالعه انتخاب شده است که بر اساس نوع مداخلات در گروه مقابل تمرینات تایچی تقسیم بندی شدند،گروه اول شامل مقالاتی است که تمرین تایچی را با درمان روتین فیزیوتراپی مقایسه کرده اند و گروه دوم شامل مطالعاتی است که تمرین تایچی را با مداخلات درمانی دیگر مقایسه کرده‌اند.این مطالعات تاثیر تمرینات تایچی را روی درد، عملکرد فیزیکی، خشکی مفصلی ، قدرت عضلانی،شاخص افسردگی و میزان خود-کارآمدی در بیماران مسن مبتلا به استئوآرتریت بررسی کرده بودند. نتیجه گیری این مطالعه مروری نشان می‌دهد که ورزش تایچی حداقل به صورت کوتاه مدت می‌تواند به طور معنی داری باعث بهبود درد،عملکرد فیزیکی ،خشکی مفصلی،تعادل،کیفیت زندگی و سرعت راه رفتن بیماران مبتلا به استئوآرتریت شود و بنابراین به عنوان یک ورزش امن (safe) در کنار درمان‌های دیگر جهت بیماری استئوآرتریت توصیه می‌گردد.