VIOLENȚA ȘCOLARĂ ȘI MANAGEMENTUL CLASEI DE ELEVI - USM ADMIN (Moldova State University, 2023)
Acest articol abordează problematica violenței școlare din perspectiva impactului asupra managementului clasei de elevi. În contextul managementului clasei de elevi, comportamentele elevilor şi ale profesorilor sunt influenţate de o serie de factori care își pun amprenta asupra relațiilor dintre interlocutori. Relaţiile educaţionale determină compor- tamente pozitive sau negative. Relaţiile pozitive generează o atmosferă dezirabilă, un climat constructiv, în timp ce relațiile negative generează un climat indezirabil și conflictual, creând probleme de disciplină. Disciplina, văzută ca un comportament dezirabil în clasa de elevi, poate fi definită ca un proces care determină soluţionarea problemelor disciplinare și, implicit, prevenirea și contracararea comportamentelor violente ale elevilor. Cuvinte-cheie: violența școlară, managementului clasei de elevi, disciplină, climat educațional.   DOI: https://doi.org/10.59295/sum5(165)2023_04