Hverdagsrehabilitering og tverrfaglig samarbeid; en empirisk studie i fire norske kommuner - Kjersti Vik (Scandinavian University Press (Universitetsforlaget), 2018)
Sammendrag Tverrfaglig samarbeid i hverdagsrehabilitering er tidligere beskrevet som en positiv erfaring for personalet. Hensikten med denne artikkelen er å utforske og belyse personalets erfaringer med implementering av hverdagsrehabilitering, med særlig vekt på tverrfaglig samarbeid. Det ble gjennomført ti fokusgruppediskusjoner med til sammen 40 ansatte i fire forskjellige kommuner. Dataene ble analysert ved hjelp av Cathy Charmaz sin forståelse av Grounded Theory. Analysen viste at personalet opplevde en tydelig entusiasme over å arbeide sammen tverrfaglig. Det ble analysert fram to kategorier; «Vi møter brukerne sammen» og «Stolthet over hva vi får til». De erfarte at de ga bedre tjenester, ble mer effektive og lærte mye av hverandre. En måte å forstå denne entusiasmen på er at de erfarte at de hver for seg og sammen ble dyktigere yrkesutøvere som kunne gi et kvalitativt bedre tilbud til målgruppene for rehabiliteringen, men også til andre eldre i form av øket hverdagsmestringstenking i de ordinære hjemmetjenestene. Rammevilkårene de arbeidet under, ga dem mulighet til å arbeide etter sine faglige idealer, og de fikk bedre tro på egen kompetanse.