Výuka cizího jazyka v raném věku - S. Hanušová; P. Najvar (Czech Pedagogical Society, 2007)
Tato studie se zabývá problematikou výuky cizích jazyků v raném věku (na příkladu angličtiny). Podává rovněž zprávu o dvou výzkumných projektech, které byly pod hlavičkou projektu EVYL (English for Very Young Learners - Výuka angličtiny ve velmi raném věku) realizovány na katedře anglického jazyka a literatury Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity. U žáků osmých tříd a u uchazečů o studium na katedře anglického jazyka a literatury, byla hledána ozvěna rané výuky angličtiny.