Розвиток спеціальної витривалості у боксерів - Валерій Іванович Вихор (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті наведено характеристику методу тренування "фартлек"; висвітлено результати застосування цієї методики для виявлення та перевірки функціонального стану й спеціальної витривалості боксерів; обґрунтовано успішне застосування методу в багатьох видах спорту та, зокрема, в боксі, оскільки це  комплексне тренування сприяє вдосконаленню всіх необхідних якостей (сили, швидкості, витривалості). Методика тренування складається з пробігання довгих і середніх відрізків, багаторазових підскоків угору, бігу під гору та спринтерської пробіжки з максимально можливою швидкістю. Відпочинок варіюється й проводиться у вигляді ходьби чи бігу підтюпцем. Перевага цього методу полягає в тому, що в процесі виконання навантажень спортсмен самостійно може збільшувати темп навантаження, змінювати його характер і регулювати тривалість. Такий підхід сприяє більш м'якому входженню не лише в окремому тренуванні, а й на конкретному етапі підготовки. Загальна тривалість тренування з використанням цього методу може коливатися від 45-50 хв до 1,5-2,5 год. "Фартлек" досить ефективний, оскільки дає простір творчій ініціативі, що сприяє різнобічній побудові тренувального процесу.