Çocuk Edebiyatı ve Duyarlık Eğitimi - Fatma Esra KANMAZ (Mehmet KURUDAYIOĞLU, 2020)
Çocuk edebiyatı ürünleri, örtük iletileri yoluyla okurlarını duygu ve düşünce yönünden zenginleştirir, onlara başkalarıyla eşduyum kurma olanağı tanır. Prof. Dr. Canan Aslan'ın yazmış olduğu "Çocuk Edebiyatı ve Duyarlık Eğitimi" adlı kitap, bu gerçeklikten yola çıkarak önce "çocuk edebiyatı" ve "duyarlık" kavramlarıyla ilgili kavramsal bir çerçeve çizmekte ardından da bir çocuk edebiyatı yapıtı üzerinden bu kavramları somutlaştırmaktadır. Çalışmamızda, Aslan'ın beş bölümden oluşan kitabı; yazılış amacı, alandaki yeri, içeriği bakımından ele alınıp tanıtılmaya çalışılmıştır.