CYBERBULLYING - VIOLENŢA ÎN ERA DIGITALĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
Lucrarea de faţă reprezintă un prim demers de conştientizare cu privire la o dimensiune a violenţei manifestate în special în rândul copiilor şi tinerilor - cyberbullying, violenţa în spaţiul virtual. În contextul erei digitale, al societăţii contemporane care se defineşte şi redefineşte continuu în acord cu evoluţia tehnologiei, într-o lume care se construieşte, se destramă şi se reconstruieşte permanent din spatele monitoarelor, în şcoala nativilor digitali care se formează cu pre- dilecţie prin apel la oceanul de informaţii oferite prin acces la Internet, agresivitatea capătă proporţii nebănuite cu efecte devastatoare. Primul pas în soluţionarea problemei constă în recunoaşterea sa, în definirea corectă a tuturor faţetelor sale, în identificarea factorilor declanşatori. Cuvinte-cheie: bullying, cyberbullying, comunicare online, socializare, violenţă, agresivitate.