ASPECTE ALE FORMĂRII CULTURII MORALE LA PREŞCOLARI - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
Formarea culturii morale este una dintre cele mai complexe laturi ale educaţiei. Acest lucru este determinat, pe de o parte, de faptul că individul este subiect al relaţiilor morale de la o vârstă timpurie, el fiind supus continuu unor influenţe de acest gen, de multe ori contradictorii, iar, pe de altă parte, de variabilele psihologice implicate într-un asemenea proces. Cultura morală a personalităţii este constituită din următoarele componente: normele morale general-umane; faptele morale; deprinderile morale; tradiţiile şi obiceiurile de comportare morală; sentimentele, opiniile, convingerile şi idea- lurile morale. Cuvinte-cheie: educație morală, cultură morală, conținutul educației morale, vârstă preșcolară.