بررسی تکرارپذیری اجزای پاسخ های عضلانی برانگیخته دهلیزی در ثبت از راه هوایی و استخوانی در افراد هنجار - هما زرین کوب; ایمان جلیلوند; مجید اشرفی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف هدف از این مطالعه بررسی تکرارپذیری اجزای پاسخ های عضلانی برانگیخته دهلیزی  با محرک تن برست  در ثبت از راه هوایی و استخوانی در افراد هنجار در کلینیک های که تنها روش فیدبک برای کنترل میزان انقباض عضله قابل دسترسی است. مواد و روش ها 40 فرد جوان هنجار در (19 تا 30 سال با میانگین سنی 62/23 سال) در این بررسی شرکت کردند. آزمونCervical Vestibular Evoked Myogenic (cVEMP) Potentialدر دو مرحله با فاصله ی زمانی دو تا سه روز  و دو روش ثبت هوایی و استخوانی با محرک تن برست 500 هرتز با دیوریشن های 4 و 7 میلی ثانیه و استفاده ازروش فیدبک برای کنترل میزان انقباض عضله انجام شد.     یافته ها میزان تکرارپذیری پارامترهای آزمون cVEMP در روش(AC)  Air Conduction در محدوده ای ضعیف تا خوب و حتی عالی، در روش Bone Conduction (BC)  با دیورشن 4 میلی ثانیه در محدوده ای ضعیف تا خوب و در روش BC  با دیورشن 7 میلی ثانیه در محدوده ای خیلی ضعیف تا خوب قرار دارد. زمان نهفتگی  n23نسبت به  p13 پایاتر است و در روش AC  دامنه ها پایاتر از زمان نهفتگی بود ولی در روش BC زمان نهفتگی پایاتر از دامنه ها بود، در کل پایایی روش  ACبیشتر از روش  BCاست. نتیجه گیری روش فیدبک نشان داد که نتایج این بررسی با سایر مطالعات که در شرایط مختلفی انجام شده قابل مقایسه است و در کل می توان گفت تکرارپذیری پارامترهای آزمون cVEMP در محدوده ای ضعیف تا خوب قرار دارد. و توصیه می شود کلینیسین ها در هنگام تفسیر پاسخ های آزمون  cVEMPاز یافته های این پژوهش استفاده کنند.