Rolul tomosintezei digitale în diagnosticul tuberculozei pulmonare. - Nicolae Nalivaico (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Au fost analizate posibilitățile de utilizare a tomosintezei digitale în diagnosticarea și monitorizarea eficacității tratamentului tuberculozei pulmonare la 85 de pacienți cu diferite forme de tuberculoză pulmonară. Apreciate particularitățile semiologiei radiologice diferitelor forme clinice ale tuberculozei în cadrul tomosintezei digitale. Determinate capacitățile de diagnosticare ale acestei metode și evaluarea comparativă a tomosintezei cu datele examenului radiologic tradițional.