THE EFFECTS OF ICT INTEGRATED LEARNING ON MOTIVATION AND SELF-EFFICACY TO LEARN BIOLOGY - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
EFECTELE ÎNVĂȚĂRII PRIN INTEGRAREA MIJLOACELOR TIC ASUPRA MOTIVAȚIEI ȘI AUTOEFICACITĂȚII DE A ÎNVĂȚA BIOLOGIA În articol sunt abordate efectele învățării integrate TIC asupra motivației și autoeficacității de a învăța biologia. Implementarea TIC în clasele de biologie oferă numeroase oportunități pentru procesul de predare-învățare. Prin experimentul pedagogic a fost studiată opinia elevilor cu privire la influența lecțiilor TIC în biologie asupra motivației, eficacității lor, învățării semnificative, precum și opinia despre necesitatea implementarii TIC pentru studierea biologiei. Cuvinte-cheie: TIC, predarea și învățarea biologiei, experiment pedagogic, motivație, autoeficacitate, învățare semnificativă.