تحلیل تسلط ریسک‌های منابع انسانی در تضعیف سرمایة انسانی در سازمان ورزش‌وجوانان با استفاده از فرایند رتبه‌بندی تفسیری - محسن عارف نژاد; علی شریعت نژاد; مهدی امیدزاده منفرد (Sport Sciences Research Institute, 2019)
پژوهش حاضر با هدف تحلیل تسلط ریسک‌های منابع انسانی در تضعیف سرمایة انسانی در سازمان ورزش‌وجوانان با استفاده از فرایند رتبه‌بندی تفسیری انجام شد. جامعة آماری پژوهش 22نفر از خبرگان و صاحب‌نظران درسازمان ورزش‌وجوانان استان لرستان بودند که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. روایی پرسش‌نامه‌ها با استفاده از روش اعتبار محتوا و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ که مقدار آن برابر با 83/0 بود، تأیید شدند. یافته‌های پژوهش مشتمل‌بر شناسایی ریسک‌های منابع انسانی، نتایج مرتبط با تضعیف سرمایه‌های انسانی و تحلیل تسلط ریسک‌های منابع انسانی در تضعیف سرمایه‌های انسانی بود. نتایج پژوهش نشان داد که ضعف در مدیریت استعداد بیشتر از دیگر ریسک‌های منابع انسانی موجب تضعیف سرمایة انسانی شد. دومین ریسک تأثیرگذار بر تضعیف سرمایة انسانی، ریسک بروز رفتارهای غیراخلاقی بود. همچنین، رابطه‌گزینی، نبود شفافیت در نظام ارزیابی عملکرد و نبود سیستم جانشین‌پروری، به‌ترتیب دیگر ریسک‌های منابع انسانی تضعیف‌کنندة سرمایة انسانی در سازمان ورزش‌وجوانان بودند. علاوه‌بر نتایج کلی، با استفاده از روش فرایند رتبه‌بندی تفسیری به تحلیل چگونگی اثرگذاری ریسک‌های منابع انسانی در تضعیف سرمایه‌های انسانی پرداخته شد؛ به‌عنوان‌نمونه، ریسک ضعف و نبود سیستم مدیریت استعداد ازطریق نبود خلاقیت سازمانی، تمایل‌نداشتن افراد به تسهیم دانش، فرسودگی شغلی، نارضایتی شغلی، کاهش اعتماد سازمانی، خراب‌کاری، تمایل‌نداشتن به یادگیری و ترک سازمان موجب تضعیف سرمایة انسانی در سازمان ورزش و جوانان شدند.