31 FORMAREA DE COMPETENŢE PROFESIONALE ÎN CONTEXTUL ACTUAL AL ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2013)
Autorul propune o sinteză a rezultatelor unui studiu dedicat învăţământului superior centrat pe competenţele solicitate de necesităţile formabililor şi de cele ale pieţei muncii din ţară, aflate în continuă schimbare. Ansamblul de competenţe profesionale dezvoltate în universităţi urmează să deschidă perspective reale de integrare socială şi profesională a tinerilor specialişti. Cuvinte-cheie: învăţământ superior, competenţă, competenţă profesională, piaţa muncii, integrare socială şi profesională, calificare profesională.