Німецький досвід реалізації освітніх реформ у вищій школі - Тетяна Зданюк (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Статтю присвячено проблемам практичної реалізації освітніх реформ у німецькій вищій школі після приєднання країни до Болонського процесу. Висвітлено зроблені у цьому напрямку кроки, узагальнено здійснені організаційні і змістовні перебудови, проаналізовано висловлені критичні міркування. Статья посвящена проблемам практической реализации образовательных реформ в немецкой высшей школе после присоединения страны к Болонскому процессу. Очерчены сделанные в этом направлении шаги,систематизированы организационные и содержательные изменения, проанализированы критические замечания. The article deals with the problems of practical application of educaional reforms at German higher education after its joining the Bologna Process. The steps made in this direction have been described, organization and contents changes have been summed up, critisizm has been analyzed.