اثرات توانمندسازی بر مدیریت دانش در کارکنان فدراسیون‌های ورزشی - بهارک رستادمهر; فریده اشرف گنجوئی; سیدحمید سجادی هزاوه (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثرات توانمندسازی بر مدیریت دانش در کارکنان فدراسیونهای ورزشی بود. روش تحقیق از نوع زمینهیابی و در آن به‌صورت میدانی از پرسش‌نامه‌ی توانمندسازی کامکاری و کریمنژاد (1390) و مدیریت دانش کامکاری و شُکرزاده (1389) استفاده شد. جامعه‌ی آماری پژوهش حاضر را تمامی کارکنان فدراسیونهای ورزشی که در 52 فدراسیون ورزشی مشغول به فعالیت هستند، تشکیل میدادند. به‌منظور تجزیه و تحلیل آماری از آزمون رگرسیون چندمتغیری، با از نرم‌افزار آماری 19 SPSSاستفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که ارتباط مثبت معنا‌داری بین توانمندسازی با مدیریت دانش مشاهده می‌شود. به این ترتیب که با افزایش توانمندسازی، مدیریت دانش نیز افزایش و با کاهش آن، مدیریت دانش نیز کاهش می‌یابد.