ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА - Liudmyla Kozak (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2018)
У статті аналізуються сучасні ключові поняття освітньої практики: "інноваційний потенціал", "інноваційний потенціал педагога", "педагогічна творчість", "інноваційне мислення", "інноваційна культура", "викладач-інноватор", "інноваційна діяльність викладача", "інноваційне освітнє середовище", "інноваційне навчання", "готовність до інноваційної діяльності". Автором розглянуто структуру та характеристику інноваційного потенціалу особистості; досліджено особливості інноваційного потенціалу викладача закладу вищої освіти; обгрунтовано педагогічні умови формування інноваційного потенціалу майбутніх викладачів: створення інноваційного середовища у закладі вищої освіти, збагачення змісту дисциплін професійно-педагогічного циклу інноваційною складовою, організація інноваційного навчання майбутніх викладачів. Ключові слова: потенціал, інноваційний потенціал, структура інноваційного потенціалу, педагогічні умови формування інноваційного потенціалу майбутнього викладача.