ОСВІТНЬО-ВИХОВНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ЯК ЗАСІБ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Олена Петрівна Жаровська (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2017)
У статті розкрито завдання освітньо-виховного середовища професійної підготовки майбут- ніх учителів, яке розглядається як підсистема соціокультурного середовища, сукупність спеці- ально організованих педагогічних умов розвитку особистості. Закцентовано на особливостях патріотичного виховання студентів в освітньому середовищі педагогічного університету. Виокремлено складові патріотичного виховання майбутнього вчителя у виховному просторі вузу - цілісність, структурність, ієрархічність, взаємозалеж- ність простору і середовища і множинність опису.