XYZ-Stars i Solar System Pathway: una experiència museística de treball per projectes sobre les constel•lacions i el Sistema Solar - Xavier Domènech; Isabel Llorente; Neus Ruiz; Carles Serra; Maria Ulldemolins; Antoni Arrizabalaga; Jordi Domènech-Casal (Universitat Autònoma de Barcelona, 2016)
L'alumnat de secundària sol presentar concepcions errònies relatives a les dimensions i proporcions de l'Univers i els cossos celests. Les metodologies actives (com el treball per projectes) suposen una oportunitat per a ubicar aquestes concepcions en el marc d'un conflicte cognitiu. Es descriuen dues experiències interdisciplinars de treball per projectes sobre les constel·lacions i el Sistema Solar. Les experiències s'han dut a terme com a projecte trimestral en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, i ha resultat en una exposició oberta al públic de les produccions dels alumnes en una sala del museu i en forma de maqueta urbana de 10 km. Els resultats de l'aplicació es descriuen juntament amb una valoració per a orientar el desenvolupament de projectes trimestrals.