Успішне хірургічне лікування гігантської тератоїдної кісти яєчника, ускладненої компресією органів черевної порожнини та діафрагми, у новонародженої дівчинки - O. K. Sliepov; I. Yu. Gordienko; K. V. Latyshov; O. N. Zaichenko; O. M. Tarapurova; G. O. Grebinichenko; O. G. Shypot (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2017)
Кісти яєчників вважаються рідкісними у педіатричній практиці. Пухлини яєчників становлять 1% від усіх пухлин у дітей. Статеві залози - друга за частотою локалізація тератоїдних пухлин у дітей після крижово-куприкової ділянки. Описано клінічний випадок гігантської тератоїдної кісти яєчника, з компресією органів черевної порожнини та діафрагми, у новонародженої дівчинки. Після радикального оперативного втручання настало одужання.