اثربخشی مداخلۀ زودهنگام مبتنی بر پروژه کویین بر آماده‌سازی شناختی-کلامی و یادگیری‌ اجتماعی-هیجانی کودکان با عملکرد هوشی مرزی - مژگان رسولیان; محمدعلی نادی; احمد عابدی; ایلناز سجادیان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2020)
مقدمه و اهداف پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش زودهنگام مبتنی بر پروژه Quinn بر آمادگی شناختی، کلامی و یادگیری‌ اجتماعی-هیجانی کودکان با عملکرد هوشی مرزی انجام گرفت. مواد و روش ها پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری دانش‌آموزان مقطع پیش‌دبستانی با عملکرد هوشی مرزی در شهر اصفهان بودند. نمونه پژوهش شامل مادران 30 کودک مقطع پیش‌دبستانی با عملکرد هوشی مرزی بود که به شیوه در دسترس انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارش شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس عملکرد بین‌المللی لایتر، مقیاس هوش وکسلر کودکان پیش‌دبستانی و ارزیابی یادگیری اجتماعی-هیجانی بود. آموزش زودهنگام مبتنی بر پروژه Quinn طی 8 جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. داده‌های پژوهش با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته ها بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان اظهار داشت که اثرات اصلی عضویت گروهی (آموزش زودهنگام مبتنی بر پروژه Quinn در مقابل عدم ارائه آموزش) در گروه‌ها از نظر نمرات آمادگی شناختی، کلامی و یادگیری‌ اجتماعی-هیجانی تفاوت معنا‌داری را نشان می‌دهد (0/05>P). نتیجه گیری با توجه به نتایج پژوهش کنونی می‌توان دریافت که آموزش زودهنگام مبتنی بر پروژه Quinn موجب افزایش نمرات آمادگی شناختی، کلامی و یادگیری‌ اجتماعی-هیجانی کودکان با عملکرد هوشی مرزی می‌شود.