CHOOSING THE TEACHING PROFESSION AMONG DANCE STUDENTS - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
MOTIVAREA ALEGERII PROFESIEI DE PEDAGOG DE DANS ÎN RÂNDURILE ELEVILOR ŞCOLILOR COREGRAFICE Prezenta investigaţie este axată pe identificarea motivaţiei pentru alegerea metodei de predare a dansului, a nivelului de angajament şi de satisfacţie din această alegere a elevilor de dans ce respectă tradiţia. Datele au fost colectate cu ajutorul unui chestionar elaborat şi structurat special pentru această cercetare. Potrivit constatărilor, chestionarul poate fi considerat valid. Au fost găsite motivaţii altruiste şi intrinseci-educative pentru a profesa predarea dansului. În plus, s-a atestat că agenţii de socializare - membrii familiei şi prietenii - exercită o influenţă emoţională, în timp ce cadrele didactice - o influenţă prin modelare. Cuvinte-cheie: dans, predare, elevi, motivaţii, intrinsic, extrinsic, altruist, socializare, chestionar.