ANGAJAREA ÎN CÂMPUL MUNCII A ABSOLVENŢILOR UNIVERSITARI VERSUS CERINŢELE ANGAJATORILOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
Amintim că în anul de studii 2012/2013 Centrul de Cercetare "Ştiinţe educaţionale şi socioumanistice" a realizat sondajul cu privire la inserţia pe piaţa muncii a studenţilor şi masteranzilor din anii terminali. Au fost chestionate 448 de persoane. Articolul de faţă este o continuare a articolului cu aceeaşi denumire publicat în Studia Universitatis Moldaviae nr.5(75) din 2014, în care analizam cantitativ şi calitativ raspunsurile stundenţilor şi masteranzilor (profilul socioumanist) privind impor- tanţa unor factori la angajarea în câmpul muncii a absolvenţilor universitari. Propunem şi o analiză a răspunsurilor responden- ţilor (profilul real - 174 de studenţi şi masteranzi) la aceleaşi întrebări, şi anume: Cât de important credeţi că a fost/ar fi pentru angajator următorul aspect pentru a-l determina să vă ofere un loc de muncă imediat după absolvire? Cuvinte-cheie: absolvent, angajator, personalitate, piaţa muncii.