ویژگی‌های روان‌سنجی نسخۀ فارسی پرسش‌نامۀ خودگفتاری در ورزش - فرزانه حاتمی; فرشید طهماسبی; الهام حاتمی شاه میر (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از اجرای پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخۀ فارسی پرسش‌نامۀ خودگفتاری در ورزش بود. بدین منظور، 209 ورزشکار رشته‌های انفرادی و تیمی مختلف پرسش‌نامه را تکمیل کردند. از تحلیل عاملی تأییدی مبتنی بر مدل‌یابی معادلات ساختاری به منظور تعیین روایی سازه استفاده شد. همسانی درونی و پایایی زمانی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون‌طبقه‌ای موردارزیابی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد ساختار دوعاملی خودگفتاری(شناختی و انگیزشی) از برازش خوبی برخوردار است. ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون‌طبقه‌ای بالاتر از مقدار 81/0 بود، که نشان‌دهنده همسانی درونی و ثبات زمانی پرسشنامه است. بنابراین، نسخۀ فارسی پرسشنامۀ خودگفتاری در ورزش را می‌توان به عنوان یک ابزار روا و پایا برای اندازه‌گیری کارکردهای خودگفتاری در ورزشکاران ایرانی مورداستفاده قرار داد.