Edytorial: Wokół rodziny - Anna Błasiak (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2019)
Szanowni Państwo, oddajemy w Państwa ręce nowy numer "Horyzontów Wychowania", który poświęcony jest szeroko rozumianej problematyce rodziny. Namysł nad rodziną, która stanowi fundamentalne środowisko życia człowieka, trwa od najdawniejszych czasów. Dzisiaj jest to obszar nauki, który wzbudza coraz większe zainteresowanie badaczy przede wszystkim w obszarze dyscyplin społecznych i humanistycznych, rozwijając się bardzo intensywnie...