Beyazlatma Tedavisi: Bir Vaka Sunumu - Hakan Yasin Gönder; Mehmet Soybelli (Selçuk University, 2022)
Bu olgu alt ve üst keser, kanin ve premolar dişlerin tek seansta %35 hidrojen peroksit içeren jel ile beyazlatılmasını içermektedir. 29 yaşındaki erkek hasta, dişlerinin renginden memnun olmaması şikayetiyle kliniğimize başvurdu. Gün ışığında yapılan muayenede hastanın diş renginin VITA classical A1 - D4 skalasına göre C2 olduğu tespit edildi. Estetik bölgedeki dişler olan alt ve üst keserler, kaninler ve premolar dişler beyazlatmaya dahil edildi. %35 hidrojen peroksit içeren jel (BlanQuest Pro) 35 dakika boyunca uygulandı. Gün ışığında yapılan değerlendirmede beyazlatma sonrası diş renginin VITA classical A1 - D4 skalasına göre A1 olduğu gözlendi. Hassasiyet oluşumunu minimize etmek amacıyla dişlere hassasiyet giderici ajan uygulandı. Hastaya postoperatif bilgilendirme yapıldı. Tedavi sonunda yüksek hasta memnuniyeti ve tedavi başarısı elde edildi. Sonuç olarak başarılı bir tedavi için uygun materyal/ tedavi yöntemi tercihi, vakanın gerektirdiği şartlar göz önünde bulundurarak yapılmalıdır.