Удосконалення функції дихання веслувальників на байдарках на етапі попередньої базової підготовки різними режимами тренувань - Вікторія Богуславська; Юрій Фурман (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
У роботі наведені дані впливу різних режимів тренувань із веслування у підготовчий період макроциклу на показники зовнішнього дихання та споживання кисню (VO2) у стані відносного м'язового спокою у хлопців (15−16 років) і дівчат (14-15 років). Результати досліджень свідчать про переваги тренувань в анаеробно-аеробному режимі енергозабезпечення порівняно з тренуваннями аеробного спрямування.