INTERRELAȚIA DINTRE INFECȚIA CU HELICOBACTER PYLORI ŞI PURPURA HENOCH-SCHÖNLEIN LA COPIL - Alina Murgu; Evelina Moraru; Aurica Rugină; Ileana Ioniuc; Doina Mihăilă; M. Burlea (Amaltea Medical Publishing House, 2010)
Afectarea digestivă în purpura Henoch Schönlein (PHS) este frecventă uneori severă, concomitentă sau poate precede debutul acesteia. Infecţia cu Helicobacter pylori este inclusă între factorii triggeri cu implicaţii patogenice în declanşarea bolii. Studiul efectuat pe 8 cazuri cu gastrită şi PHS urmăreşte documentarea interrelaţiei dintre ele.