INTRINSIC MOTIVATION AND EXTRINSIC MOTIVATION - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
MOTIVAŢIA INTRINSECĂ ŞI EXTRINSECĂ Cele mai multe teorii cu referire la motivaţie descriu motivaţia ca un fenomen uniform, variind de la un nivel scăzut la unul crescut. Dar, în urma unei examinări minuţioase putem conchide că motivaţia nu este un fenomen uniform, deoarece diferite persoane pot avea nu doar diferite niveluri ale motivaţiei (scăzută, înaltă), dar şi diferite tipuri de moti- vaţie (intrinsecă, extrinsecă). Cuvinte-cheie: motivaţie, motivaţie intrinsecă, motivaţie extrinsecă, teoria autodeterminării, internalizare, reglare autonomă, reglare controlată .