مدل‌سازی واردات کالاهای ورزشی ایران با استفاده از مدل آرما طی سال‌های 1391ـ 1371 - فریبا عسکریان; محمدرسول خدادادی; رقیه سرلاب (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، مطالعه و تبیین مدل آرما برای واردات کالاهای ورزشی به ایران ‌طی 20 سال بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و از نوع مطالعات اسنادی ـ تحلیلی می‌‌باشد. برای مدل‌سازی واردات کالاهای ورزشی ایران از اطلاعات سری زمانی بانک مرکزی و گمرک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های 1391ـ1371 استفاده گردید. جهت انجام پژوهش، برازش مدل‌های مختلف خودتوضیح میانگین متحرک بررسی گشت و در‌نهایت، مدل آرما به‌عنوان الگوی بهینۀ نهایی برای واردات کالاهای ورزشی انتخاب گردید. نتایج نشان می‌دهد که تمام ضرایب وقفه‌های خودهم‌بسته و میانگین متحرک، معنادار است و 91 درصد از تغییرات واردات کالاهای ورزشی توسط متغیرهای توضیحی تبیین ‌می‌گردد. براساس یافته‌ها دریافت می‌شود که متغیر واردات، پایا است؛ بدین‌معنا که واردکردن هرگونه شوک یا سیاست دولتی که موجب تغییر میزان واردات شود، کوتاه‌مدت بوده و تغییرات آن دائمی نمی‌باشد و با گذشت دوره‌های متمادی، اثر این شوک به‌تدریج از میان رفته و میزان واردات به اندازۀ دورۀ زمان پیش از شوک خود برمی‌گردد؛ بنابراین، اتخاذ هرگونه سیاست پولی و مالی بر واردات کالاهای ورزشی ایران اثرگذار نخواهد بود.