FUNDAMENTĂRI TEORETICE PRIVIND EDUCAŢIA PERMANENTĂ - Inga MALDUR (Moldova State University, 2015)
În articol este abordată problema privind educaţia permanentă ce reprezintă o acţiune continuă, durabilă, care joacă un rol deosebit în viaţa individului. Educaţia permanentă reprezintă un răspuns la provocările determinate de transfor- mările rapide din lumea contemporană. Actualele mutaţii ale civilizaţiei se caracterizează prin intelectualizarea câmpului muncii, explozia cunoştinţelor şi printr-o schimbare permanentă a tuturor aspectelor culturii. THEORETICAL FOUNDATION FOR LIFELONG LEARNING This article addressed the issue of lifelong learning, accepting the term "lifelong learning" plays an important role in the life of the individual, representing a continuous action, sustainable. Lifelong learning is a response to the challenges posed by rapid changes in the contemporary world. The current civilization is characterized by mutations in the labor field intellectualization, the explosion of knowledge and permanent change all aspects of culture.