Досвід організації профільного навчання за спортивним напрямом (профіль - туризм) - Тетяна Володимирівна Гнітецька; Ірина Миколаївна Войтович (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Незважаючи на значну увагу науковців до проблеми профільного навчання старшокласників питання організації навчання за спортивним напрямом різних профілів залишається недостатньо вивченим. Завдання дослідження - проаналізувати й узагальнити досвід організації профільного навчання старшокласників за спортивним напрямом за профілем "Туризм". Методи дослідження - аналіз літературних та документальних джерел; опитування; теоретичне моделювання, педагогічний експеримент. Під час організації профільного навчання старшокласників за спортивним напрямом за профілем "Туризм" може бути корисним досвід роботи таких вітчизняних закладів, як Чернігівська ЗОШ № 14, Луцька ЗОШ І-ІІ ступенів - колегіум № 11, Волинський ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Староконстянтинівська ЗОШ № 3 "Школа сприяння здоров'я", Лисичанська ЗОШ № 14 та Кремінська ЗОШ № 4; із зарубіжних - Російської Федерації - середня школа № 3 м. Пскова та ЗОШ № 9 м. Єкатеринбурга (Свердловська)