TULBURAREA AFECTIVĂ BIPOLARĂ LA COPIL, CA PROVOCARE DIAGNOSTICĂ - Dania Andreea Radu; Roxana Chiriţă; Ilinca Untu; Irina Săcuiu; Valeriu Lupu; Anamaria Ciubară; Lucian Ştefan Burlea (Amaltea Medical Publishing House, 2014)
Tulburarea afectivă bipolară devine o patologie tot mai frecventă în sfera pediatrică, ridicând numeroase probleme de diagnostic de certitudine cât şi diferenţial. De cele mai multe ori, criteriile standard ale bolii nu sunt întru totul îndeplinite la copil, fi ind necesară o particularizare a acestora şi o mai exactă clasifi care a tipurilor nosologice. Totodată, o problemă centrală este cea a diferenţierii şi/sau detectării comorbidităţii cu ADHD şi cu tulburările de conduită ale copilului.