Disforia de gen la copil şi adolescent - o afecţiune îndepărtată de practica pediatrică? - Mirela Silvia Iancu; Ana-Maria Daviţoiu; Sorina Chindriş; Iulia Florentina Ţincu; Monica Livia Gheorghiu; Doina Anca Pleșca (Amaltea Medical Publishing House, 2020)
Disforia de gen nu este o afecţiune cu care medicul pediatru din România se intâlneşte în mod obişnuit în practica sa. Cu toate acestea, în lumina progreselor care se fac în lume în scopul diagnosticării precoce şi instituirii unui tratament corect, cât şi în contextul evolutiv al societăţii, inclusiv din ţara noastră, cazurile medicale nu vor întârzia să apară. Această lucrare îşi propune să treacă în revistă, pe scurt, principalele caracteristici ale afecţiunii, precum şi rolul pe care pediatrul îl poate juca în viaţa pacientului deja diagnosticat (sau nu încă) cu disforie de gen.