UTILIZAREA IBUPROFENULUI ÎN FEBRĂ, DURERE ŞI INFLAMAŢIE LA COPII - Simona Negreş (Amaltea Medical Publishing House, 2019)
Ibuprofenul este un antiinflamator nesteroidian (AINS) din clasa derivaţilor de acid propionic, utilizat astăzi pe scară largă atât la adulţi, cât şi la copii, pentru tratamentul durerii, febrei şi inflamaţiei de diverse etiologii. Studii clinice randomizate, controlate activ sau cu placebo, susţin eficacitatea ibuprofenului, administrat ca monoterapie sau în asocieri, în doză unică sau doze repetate, în aceste stări patologice. Datele de siguranţă publicate în literatură arată faptul că ibuprofenul este unul dintre cele mai utilizate AINS - pe de o parte datorită eficacităţii, iar pe de altă parte datorită profilului redus de reacţii adverse.