مقایسة فضای انگیزشی ادراک شده در ورزشکاران: بررسی تفاوت‌های مربوط به جنس و نوع رشتة ورزشی - ریحانه عزتی; شهرزاد طهماسبی بروجنی; اکبر بهلول (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف پژوهش حاضر، مقایسة فضای انگیزشی ادراک شده ورزشکاران زن و مرد ورشتههای ورزشی تیمی بود. 269 نفر از ورزشکاران دوازدهمین المپیاد ورزشی نسخۀ دوم پرسشنامۀ فضای انگیزشی ادراک شده در ورزش را تکمیل کردند. نتایج تحلیل واریانس چند متغیره بین ورزشکاران زن و مرد تنها در خرده مقیاس مجازات برای پیشرفت در بُعد فضای خودمحور تفاوت معناداری نشان داد و بین تیمهای والیبال، بسکتبال و فوتبال در بُعد تکلیفمحور و دو خردهمقیاس نقش مهم و یادگیری مشارکتی تفاوت معناداری مشاهده شد. میتوان گفت مقیاسهای بررسی شده از عوامل تأثیرگذار بر سطح آمادگی روانی ورزشکاران بوده و به مربیان و روان شناسان ورزشی پیشنهاد میشود، فضای حاکم بر تیمهای ورزشی را با توجه به جنسیت و نوع رشته ورزشی به عنوان یکی از عوامل کارآمد بر عملکرد ورزشی در نظر داشته باشند.