Критерії, показники та рівні сформованості готовності майбутніх офіцерів-прикордонників до локалізації нестандартних ситуацій в пунктах пропуску через державний кордон - Olha Lemeshko (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2016)
У статті розглянуто теоретичні засади готовності майбутніх офіцерів-прикордонників до локалізації нестандартних ситуацій в пунктах пропуску через державний кордон. Проаналізовано конфліктологічні уміння в рамках формування конфліктологічної готовності майбутніх офіцерів-прикордонників в процесі виконання посадових обов'язків в пунктах пропуску через державний кордон. Узагальнено теоритичні підходи науковців до визначення понять «критерій», «показник» та «рівень». Визначено критерії (особистісно-мотиваційний, когнітивно-інформаційний та діяльнісно-результативний) та обгрунтовано їх показники для досягнення високих результатів у підвищенні рівня досліджуваного поняття. Наведено рівні готовності (низький, середній і високий) майбутніх офіцерів-прикордонників до локалізації нестандартних ситуацій в пунктах пропуску через державний кордон з урахуванням її внутрішньої структури. Враховано мотиваційну сферу, особистісні якості, а також знання, уміння і навички майбутніх офіцерів-прикордонників у сфері локалізації нестандартних ситуацій в пунктах пропуску через державний кордон. Ключові слова: готовність, майбутні офіцери-прикордонники, критерії, показники, рівні, нестандартна ситуація, локалізація.