تعیین سن حا ملگی بر اساس اندازه گیری سر تا نشیمن و تطبیق با قطر متوسط و حجم ساک حاملگی - حسین رضائی دلوئی; محمود برادران رحیمی (Mashhad University of Medical Sciences, 2006)
مقدمه: تعیین سن حا ملگی و تشخیص اختلال رشد جنین بر اساس اندازه گیری پا را متر های سونوگرافیک جنین میسر میشود. بهتر ین پارا متر برای تعیین سن حاملگی در سه ماهه اول اندازه گیری سر تا نشیمن (CRL) است. این مطالعه با هدف بررسی ار تباط اندازه سر تا نشیمن (CRL) و سن جنین در گروهی از زنان باردار ایرانی که پریود منظم و مشخصی داشتند محاسبه و مقا یسه آن با جدولهای موجود انجام شده است .بعلاوه ارتباط آن با حجم و قطر متوسط ساک حا ملگی (MSD) نیز مشخص شده است. روش کار: این مطالعه توصیفی از سال 83-1379 در بیمارستان سینا مشهد انجام شده است. در 417 حا ملگی یک قلو که زما ن اولین روز آخرین عادت آنها (LMP) مشخص و دوره پریود منظمی داشتند و برای سونوگرافی اندازه های سر تا نشیمن (CRL)، حجم و قطر متوسط ساک حاملگی محا سبه و نتیجه در برنامه آماری SPSS برای ویندوز ثبت شدند. جدولها و مطا لعات آماری از داده های فوق برای حا ملگی های که اندازهCRL بین 6 تا 60 میلیمتر داشتند و عوا رض حاملگی مشخصی نداشتند بدست آ مد. نتایج: بیشتر ین ار تباط بین CRL وسن حا ملگی مشا هده شد.(0001/00< p و935/0 R= ) و95% موارد بین86/4 ± روز بو دند . منا سبتر ین معادله رگرسیون برای محاسبه سن جنین بصورت زیر بدست آ مد :   (CRL) 080/0 -(CRL)610)² /1 +822/5 = سن حا ملگی بر اساس هفته   جدولی بر اساس یا فته های بدست آمده برای CRL تهیه شد که با جدول رابینسون و هادلاک و جدول مقایسه شدند. ارتباط خطیمفهوم داری بین قطر متوسط ساک حا ملگی MSD)) (0001/0 p< 886/0 = R) و حجم سا ک حاملگی. (0001/0 p< 814/0 = R) وجود داشت.   نتیجه گیری: تفاوت مهمی در اندازه CRL و سن حا ملگی نسبت به جداول متداول اروپا ئی و امریکائی بکار رفته در دستگا های اولترا سو ند مشا هده نشد بهتر ین زمان بر ای تعیین سن جنین بر اساسCRL که کمترین انحراف معیار را داشت 8 تا 12 هفتگی بود .