طراحی مدل زمینه‌ای خلاقیت پایدار در وزارت ورزش و جوانان - پریوش حسینی; طیبه زرگر; سمیرا علی آبادی; مظفر یکتایار (Sport Sciences Research Institute, 2021)
برای آنکه سازمان‌ها بتوانند در دنیای متلاطم و متغیر امروز به حیات ادامه دهند، باید به نوآوری و خلاقیت روی آورند. هدف از پژوهش حاضرطراحی مدل زمینه‌ای خلاقیت پایدار در وزارت ورزش و جوانان بود. روش پژوهش کیفی بود که با راهبرد نظریۀ داده بنیاد انجام شد. بدین‌منظور، با 14 نفر از متخصصان حوزه مدیریت ورزشی به‌صورت هدفمند و با روش گلوله‌برفی مصاحبه‌های عمیق انجام انجام شد و داده‌ها به‌صورت هم‌زمان با استفاده از رویکرد گلیزری که شامل مجموعه‌ای از کدگذاری‌های باز، انتخابی و نظری استبه کمک نرم‌افزارهای مکس‌کیودا و میک‌مک تحلیل شدند. پس از تمامی مراحل کدگذاری، مدل نهایی به‌دست آمد. یافته‌ها نشان داد که مقوله‌های اصلی مدل عبارتند از: عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل محیطی و اثرات. مؤلفه‌های مقوله‌ها به‌ترتیب شامل این موارد هستند: شخصیت، توانمندسازی روان‌شناختی، تعهد فردی؛ حمایت سازمانی، فرهنگ، ساختار، ارتباطات راهبردی سازمان، مدیریت و رهبری؛ زمینه، انگیزه؛ خلاقیت فردی، خلاقیت گروهی و خلاقیت سازمانی.با توجه به یافته‌ها استنباط می‌شود که خلاقیت پایدار در وزارت ورزش و جوانان مبتنی بر ابعاد فردی، گروهی و سازمانی از طریق حمایت سازمانی، عوامل زمینه‌ای، عامل فرهنگ، عامل شخصیت، ساختار سازمانی و عامل انگیزه محقق شود.