Anterior mine displazili palatinale gömülü maksiler kaninlere sahip klas II hastaya interdisipliner tedavi yaklaşımının sunulması: Vaka raporu - Semih Demircioğlu; Gultepe Elif Zaimoğlu (Ankara University, 2013)
Bu vaka raporu klas II malokluzyonlu, mine displazili ve gömülü maksiller kaninleri olan genç bayan hastanın kombine ortodontik ve prostodontik yaklaşımla teşhis ve tedavisini anlatmaktadır. 15 yaşında mine displazilerine sahip bayan hasta Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Kliniğine başvurdu. Hasta dişlerinin görünümünden şikayetçiydi. Hastanın dişlerinde majör estetik problem mevcuttu ve maksillasında tam seramik kronlarla birlikte ortodontik tedavi gerektirmekteydi. Đlk olarak klas II maloklüzyon ve gömülü dişler ortodontik olarak tedavi edildi. Oklüzyondaki ve gülüş estetiindeki deişiklikler not edildi. Klas I kanin ve molar ilişkisi ve ideal overjet overbite elde edildi. Maksiller kaninler sağlıklı gingival doku ile birlikte başarılı bir şekilde sürdürüldü. Daha sonra maksiller anterior dişlere tam seramik kronlar yapıldı. Üst çenede lateral dişler arasına yapılan toplamda 4 tam seramik kron ile hastanın estetik beklentileri sağlandı. Tedavi sonunda fonksiyon ve estetik hasta ve hekim için daha kabul edilebilir bir seviyeye taşınmış oldu.