Factorul de creștere a țesutului conjunctiv în glomerulonefrită la copii. - Angela Ciuntu (Academy of Sciences of Moldova, 2018)
Studiul a fost efectuat asupra unui lot de 85 copii cu glomerulonefrită primară la etapele clinico-evolutive prin evaluarea concentraţiei factorului de creștere al țesutului conjuctiv (CTGF) în serul sangvin și urină. Determinarea concentraţiei CTGF în serul sangvin și urină reprezintă markeri relevanţi pentru determinarea activității procesului patologic, evaluarea modificărilor sclerotice în rinichi, cât şi aprecierea efi cacităţii tratamentului în glomerulonefrită.