بررسی رابطه ی بین هوش هیجانی و سلامت عمومی در دانشجویان پرستاری - سبحانه کوچک زاده طالمی; شیوا علیزاده; آسیه نمازی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2015)
هوش هیجانی به عنوان موضوع جدید، نقش مهمی در ابعاد زندگی افراد دارد. مطالعات، مبین نقش آن در جنبه های مختلف زندگی، همچون: پیشرفت تحصیلی، سلامت روان، ازدواج و غیره می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی هوش هیجانی و رابطه ی آن با سلامت عمومی در دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت انجام گردید. این مطالعه ی توصیفی ـ تحلیلی، به روش سرشماری بر روی همه ی دانشجویان پرستاری مشغول به تحصیل در سال 92-1391 انجام شد. جهت تعیین میزان هوش هیجانی از آزمون سیبریا شرینگ و سلامت عمومی از آزمون گلدبرگ استفاده شد. پیشرفت تحصیلی بر اساس نمره‌ی معدل ترم قبل دانشجویان، تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و کای اسکوئر) و استنباطی (آزمون تی استیودنت و ضریب همبستگی پیرسون) صورت گرفت. نتایج نشان داد، میانگین هوش هیجانی 97/13± 60/52 و میانگین سلامت عمومی 07/10± 48/20 بود. ارتباط معنادار آماری بین هوش هیجانی و سلامت عمومی وجود داشت (005/0=P). سایر یافته ها نشان داد که به جز متغیر علائم بدنی و اضطراب، سایر متغیرهای سلامت عمومی با خرده مقیاس های هوش هیجانی همبستگی معناداری دارند. هر چند اکثر دانشجویان فاقد اختلال روانی هستند، ولی در عین حال استرسورهای متعددی سلامت آن ها را تهدید می‌کند. لذا پیشنهاد می‌شود، ضمن فراهم کردن امکان مشاوره، شرایط حاکم بر محیط های آموزش به نحوی اصلاح گردد که باعث محافظت از دانشجویان در برابر اختلالات روانی گردد، نیز در برنامه ی درسی دانشگاه ها به هوش هیجانی و لزوم ارتقای آن در این قشر از جامعه توجه لازم به عمل آید.