Філософія здоров'я людини як основа здорового способу життя - Юрій Степанюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
У статті розглядається питання філософії здоров'я людини на основі традиційних ведичних (давньоіндійських) знань, таких як Аюрведа, Бгаґавад-ґіта, Бгаґавата-пурана та ін., які містять практичні рекомендації щодо підтримки здоров'я, перевірені протягом багатьох тисячоліть і збережені мудрецями Індії. Без знання філософії здоров'я людини неможливо на практиці вести здоровий спосіб життя, тому вивчення певних аспектів ведичної філософії, а саме Санґ'ї та Йоги, необхідні для розширення кругозору кожного студента загальнолюдськими надбаннями, що допомагають усвідомити актуальну потребу ведення здорового способу життя та підтримки здоров'я як профілактичного засобу збереження здоров'я нації.