تاثیر کراون‌های غیرهمگن روی توزیع تنش‌ها در ریشه و مارجین سرویکال به کمک آنالیز اجزاء محدود - مجتبی محمودی; علیرضا سعیدی; مریم السادات هاشمی پور; پرویز امینی (Mashhad University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه: اختلاف زیاد خواص مکانیکی کراون با عاج دندان در ترمیم های پست-کور کراون منجر به تمرکز تنش در عاج و مارجین سرویکال می شود. به منظور کاهش تنش در عاج و مارجین سرویکال، نوعی از مواد غیرهمگن (مواد هدفمند) برای کراون پیشن هاد شده است. هدف مطالعه حاضر، تعیین تاثیر کراون  های غیرهمگن روی توزیع تنش  ها در ریشه و مارجین سرویکال به کمک آنالیز اجزای محدود بود. مواد و روش ها: یک مدل کامپیوتری از دندان پرمولر اول پایین و بافت های اطراف آن شامل لیگامان پریودنتال، استخوان های کورتیکال و ترابیکولار تهیه شد. کراون های همگن و غیرهمگن به کمک آنالیز اجزاء محدود بررسی و توزیع تنش های آن ها با یکدیگر مقایسه شد. یافته ها: کراون آلومینا منجر به بیشترین تمرکز تنش در عاج و مارجین سرویکال شد؛ درحالی که کراون غیرهمگن درجهبندی شده با 10P= (10FGM) منجر به کمترین تمرکز تنش در عاج و مارجین سرویکال شد. نتیجه گیری:نتایج آنالیز اجزاء محدود نشان داد که کراون های غیرهمگن نسبت به کراون های همگن برتری دارند. کراون های غیرهمگنی که به درستی طراحی شده باشند می توانند منجر به کاهش تنش ها در عاج و مارجین سرویکال و در نتیجه کاهش احتمال شکست ریشه یا ترمیم شوند.