چالش های باروری و ملاحظات مرتبط با فناوری کمک باروری در زوجین مبتلا به هپاتیت B: (مقاله مروری) - آزیتا فتح نژاد کاظمی; نسیبه شریفی; معرفت غفاری نوین (Mashhad University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه: ویروس هپاتیت B شایع‌ترین ویروس تهدید کننده سلامت انسان و یک بیماری منتقله از راه جنسی و خونی است. مطالعات بیانگر اثرات منفی عفونت های ویروسی بر باروری انسان بوده و در حال حاضر استفاده از تکنیک‌های کمک باروری در افراد مبتلا به عفونت های منتقله جنسی در حال افزایش است. مطالعه حاضر با هدف بررسی چالش‌های باروری و پیامد فناوری کمک باروری زوجین مبتلا به عفونت هپاتیت B و چگونگی انتقال عفونت از سلول‌های جنسی انجام شد. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که داده‌های آن از مقالات بانک‌های اطلاعاتیGoogle scholar ، Medline (PubMed)، Cochran و Science direct جمع‌آوری شد. جستجوی جامع با استفاده از کلیدواژه‌های  Hepatitis Bو (infertility، male infertility، Female infertility، ART،Father to fetal transmission) انجام شد. با استفاده از قابلیت جستجوی پیشرفته، تمام مقالات چاپ شده طی 5 سال اخیر (2015-2010) که به زبان انگلیسی و دارای متن کامل بودند، انتخاب و پس از بررسی اولیه و جستجو بر اساس فهرست منابع، 43 مقاله وارد مطالعه شدند. یافته ها: در مطالعه حاضر به جنبه‌های مختلفی از مسائل مرتبط با زوجین نابارور و بارور مبتلا به هپاتیت B که خواهان استفاده از فناوری کمک باروری هستند، پرداخته شد. نتایج بدست آمده نشان داد که اولاً غربالگری در زوجین مبتلا و افراد اهداءکننده سلول های جنسی، برای انجام اقدامات لازم و مشاوره مناسب بایستی الزامی شود ثانیاً ویروس هپاتیت در سلول‌های جنسی مخصوصاً به صورت آزاد و ادغام یافته با DNA می‌تواند اثرات منفی بر باروری و پیامد روش‌های کمک باروری داشته و می تواند از طریق سلول‌های جنسی به جنین انتقال یابد و در نهایت این که از شستشوی اسپرم و فناوری کمک باروری، می‌توان برای پیشگیری از انتقال ویروس استفاده نمود. نتیجه گیری: یافته‌های پژوهش بیانگر اهمیت انجام غربالگری و استفاده از فناوری کمک باروری برای کاهش خطر انتقال عفونت هپاتیت B می‌باشد.