Je snadné řízení školy v období transformace školství?: (Problémy a obtíže ředitele školy) - Danuše Nezvalová (Czech Pedagogical Society, 2018)
Ve školním roce 1996/97 proběhl výzkum obtíží ředitele školy a jeho spokojenosti se zaměstnáním. Výzkum byl proveden ve spolupráci s fakultou vzdělávající učitele kanadské univerzity ve Victorii. V článku jsou sumarizovány problémy a obtíže, s nimiž se setkávají ředitelé škol a které nemalou měrou ovlivňují jejich spokojenost se zaměstnáním a celkové klima školy.