بررسی باورها، قصد رفتاری و عوامل پیشگویی‌کننده سزارین از دیدگاه زنان باردار شهر همدان - بابک معینی; حمید اله‌وردی‌پور; حسین محجوب; سعید بشیریان (Mashhad University of Medical Sciences, 2011)
مقدمه: زایمان سزارین نسبت به زایمان طبیعی، برای مادر و نوزاد خطرات بیشتری دربردارد. در بسیاری از موارد باورهای ناصحیح و هنجارهای انتزاعی و عدم آگاهی، ترغیب‌کننده و تعیین‌کننده نوع انجام زایمان است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل پیشگویی‌کننده، باورها و قصد رفتاری برای انتخاب عمل سزارین در زنان باردار شهر همدان انجام شد.   روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 346 نفر از زنان باردار مراجعه‌کننده به کلینیک تخصصی زنان و زایمان و مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان انجام شد. نمونه‌ها به صورت تصادفی انتخاب و اطلاعات مربوط به متغیرهای دموگرافیک، باورها و قصد رفتاری نسبت به روش زایمانی، و عوامل پیشگویی‌کننده تمایل به انتخاب روش سزارین از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده، با آزمون رگرسیون لوجستیک، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 11) صورت گرفت.   یافته‌ها: 2/50% زنان باردار روش سزارین و 2/44% زایمان طبیعی را انتخاب کرده بودند.86 نفراز زنان باردار (4/49%) نظر پزشک معالج و 63 نفر (36%) عدم احساس درد را علت اصلی انتخاب سزارین گزارش کردند. آزمون رگرسیون لوجستیک نشان دادکه تعداد حاملگی، بستن لوله‌های رحمی، سابقه بیماریهای زمینه‌ای، نازایی، مشخص بودن زمان زایمان، زایمان بی‌درد، پیشنهاد همسر و حفظ سلامت نوزاد، پیشگویی‌کننده انتخاب روش سزارین بودند )05/0(p