Педагогічні умови формування у дітей ціннісного ставлення до природи в умовах естетизації освітнього простору - Galyna Abramovych; Galyna Siginyshyna (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
Визначено педагогічні умови формування у дітей ціннісного ставлення до природи, початкових уявлень про її естетичну цінність. Формування ціннісно-естетичного ставлення дітей до природи представлено в певній алгоритмізації. Виділено основні еталони, які слід засвоїти дітям дошкільного віку під час спілкування з довкіллям. Обґрунтовано поняття «абетка емоцій» та вказано на роль дорослих в її засвоєнні дітьми. Також звернено увагу на ефективні шляхи активізації формування в дітей ціннісного ставлення до природи і акцентовано на впровадженні народних природознавчих традицій в  роботі дошкільних закладів.