PLANIFICAREA ŞI SPECIFICAREA COLECŢIILOR DE ITEMI ŞI BATERIILOR DE TESTE - USM ADMIN (Moldova State University, 2012)
În ultimul timp e-testele de autor tot mai des sunt utilizate, atât ca tehnică eficientă de evaluare finală sumativă, cât şi ca formă interactivă de învăţare prin (auto)evaluarea formatoare. În vederea atingerii scopului pentru care diferitele teste sunt proiectate, se impun anumite reguli de planificare, specificare, generare a conţinutului lor. În lucrare sunt expuse bune practici şi reguli simple de planificare şi specificare a testelor, de structurare a colecţiilor de itemi, de codi- ficare ierarhică flexibilă a identificatoarelor de itemi şi colecţii şi de generare a variantelor echivalente de teste conform matricelor de specificare. Cuvinte-cheie: specificare conţinuturi, obiective e-test, matrici de specificare, instrumente de planificare.